/getattachment/3980e421-3c96-4bc7-823c-7540c436f7ea/SDB_confort_head.jpg?lang=fr-BE&width=2480&height=1837&ext=.jpg

Een badkamer aanpassen voor ouderen, wat kost dat?

Als we ouder worden, willen we het liefst zo lang mogelijk in ons eigen huis kunnen blijven wonen. Het meest waardevolle geschenk dat we aan ouderen kunnen geven, is om dit deels te helpen verwezenlijken. Een accident is snel gebeurd in de badkamer, zeker bij iemand die niet al te goed te been meer is. Met slechts enkele kleine aanpassingen kan je naar veiligheid toe al een immens verschil maken. Of zijn er grotere aanpassingen vereist? Ook dit hoeft je geen fortuin te kosten… En zal het meer dan waard zijn!

Kleine aanpassingen in een badkamer voor ouderen

Is de badkamer op zich al vrij ruim en veilig? Met slechts enkele aangepaste accessoires en andere details kan je met een beperkt budget al een groot verschil maken. Focus vooral op de “probleemzones” zoals de douche, het bad en het toilet. Indien er een inloopdouche aanwezig is: ideaal om mee aan de slag te gaan! In dit geval is een opstapje alvast geen obstakel en vaak is de douchebak reeds voorzien van een antisliplaag. Indien niet kan je dit gemakkelijk zelf toevoegen. Voorzie verder genoeg steungrepen langs verschillende wanden. Dit is slechts een kleine hap uit je budget, maar kan een gigantisch verschil maken! Een steungreep is al beschikbaar vanaf 100 euro. Voorzie deze voldoende zowel in de douche en/of bad als bij het toilet. Ook een opklapbaar douchezitje is een must. Dit is al verkrijgbaar vanaf 180 euro.

Als de badkamer op zich al vrij ruim en rolstoeltoegankelijk is, kan je met enkele kleine details (en een minimaal budget) al een groot verschil maken.

le confort pour les seniors

Grote aanpassingen in een badkamer voor ouderen

Is de badkamer enkel voorzien van een bad, een onhandig meubel en hoge kolomkasten? Dan is er wellicht wat meer renovatiewerk aan.

Zorg eerst en vooral voor een wastafelmeubel dat rolstoeltoegankelijk is. Eventueel met steungrepen aan de zijkanten. Een basic aangepaste wastafel vind je al vanaf 180 euro. Maar dan heb je uiteraard nog geen opbergruimte. Er bestaan speciale collecties met alles erop en eraan die specifiek ontwikkeld zijn voor mensen die minder goed te been zijn, zoals Astral van Delpha. Aan comfort moet je met dit pakket alvast niet inboeten. Er is aan alles gedacht.

Voldoet het toilet ook niet aan de eisen? Er bestaan toiletten met een aangepaste zithoogte om het opstaan en zitten te vergemakkelijken. Zo een toilet kan je vinden vanaf 350 euro. Je kan tegenwoordig al vrij ver gaan in het personaliseren van je toilet. Vraag meer raad aan een expert voor advies op maat.

Verder bestaan er ook heel efficiënte oplossingen om je bad te vervangen door een aangepaste douche met alle nodige voorzieningen, zoals deze douchecabine Kinemagic sérénité +, verkrijgbaar vanaf 3.512 euro. Zo gebeurd!

Ook grotere aanpassingen om een badkamer toegankelijker en veiliger te maken, kan je dus uitvoeren met een redelijk budget, afhankelijk van je eisen.

Onze adviseurs helpen je graag verder met persoonlijke tips op basis van jouw wensen en budget.