Een warme winter

Hoe maak je in de winter van je huis een comfortabele thuis? Tegenwoordig bestaan er verschillende innovaties die je wooncomfort verhogen.

De koude doet langzamerhand zijn intrede, de dagen worden steeds korter... In de winter is onze CO2-afdruk traditioneel het grootst. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat deze, net zoals de temperaturen, weer zakt. 

Hoe we dat doen? Met een paar nieuwe gewoonten en verschillende duurzame oplossingen verbruiken we al snel veel minder energie!

 

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest voorkomende en bekendste vorm van stralingsverwarming en -koeling. Het is een aantrekkelijk, onderhoudsarm systeem dat gelijkmatig warmte afgeeft en minder energie verbruikt dan conventionele radiatoren. Hierdoor bespaar je tot 15%.

Vloerverwarming

Ventilatorconvectoren

Ventilatorconvectoren zorgen voor snelle verwarming. Een ventilatorconvector is een warmtewisselaar met een ingebouwde ventilator om koele of warme lucht in huis te laten circuleren. Dit maakt ventilatorconvectoren tot een perfect alternatief voor vloerverwarming of radiatoren. Dit type systeem is zeer zuinig, gezien de lage aanvoertemperaturen. Daarom is het een verstandige keuze om ventilatorconvectoren en warmtepompen te combineren.

Ventilatorconvector

Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen onttrekken warmte aan de grond en geven die af aan het centrale verwarmingssysteem van de woning. Door de vrij constante temperatuur van de grond is het systeem zeer geschikt voor strenge klimaten. Voor dit systeem moet je echter wel een tuin hebben, dus ze zijn niet voor elke situatie geschikt.

ONTDEK

De slimme thermostaat

Ook de kleine dingen mogen je deze winter niet koud laten: slimme thuisoplossingen zoals een geconnecteerde thermostaat en thermostatische kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is.

 

ONTDEK

Het veiligheidssysteem tegen waterschade

Er bestaan verschillende bronnen van lekkage in huis. Denk aan een verstopte gootsteen of een probleem met je vaatwasser of wasmachine. Tijdens de wintermaanden vormt vooral een gesprongen leiding door vorst een groot risico op overstromingen en waterschade.

ONTDEK

Ventilatiesysteem C

We brengen gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, waar de luchtkwaliteit vaak nog slechter is dan buiten. Dit is natuurlijk niet logisch. Gelukkig lost efficiënte en betrouwbare mechanische ventilatie het probleem snel op.

ONTDEK
Oplossingen

voor elk seizoen

Het is mogelijk om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties én tegelijkertijd een comfortabele en zuinige omgeving voor onszelf te creëren. Laat je inspireren door onze seizoenen en kom praten met een van onze Groene Huis-adviseurs.

Het huis van morgen

Ontdek ons duurzaam huis

Ontdek onze oplossingen om je huis en badkamer energie- en waterefficiënt te maken.

 

Ontdek
Wist je dat?

Doe de quiz!

Test je kennis en ontdek al onze tips om water en energie te besparen.

Start de quiz
Ontdek

onze oplossingen

Hernieuwbare energie

De lucht, de zon en de aarde voorzien je huis gratis van energie! De calorieën die nog aanwezig zijn in de lucht of de aarde worden opgevangen door een warmtepomp en afgegeven aan je radiatoren. Met een thermodynamische boiler geldt hetzelfde voor het warme water in je douche. Kortom, een warmtepomp kan alles wat je verwarmingsketel kan! Neem het voortouw: stap af van fossiele brandstoffen en geniet van een comfortabele warmte.

Duurzaam verwarmen

Minder energie voor hetzelfde warme gevoel! Met vloerverwarming en lage temperatuur-radiatoren bespaar je meer dan 10% op je energierekening!

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarnaast ook energiezuinig. Het kan tot 90% van de warmte in huis terugwinnen en zorgt tegelijk voor gezonde lucht! Elimineer onaangename geuren, waterdamp en verzadigde lucht en beheer nauwkeurig de luchtverversing.

Regenwater recuperatie

Regenwater kan tot 60% van je waterbehoefte dekken! Je kunt het gebruiken voor het toilet, voor je wasmachine, om planten water te geven, enz. Je verzamelt regenwater in een regenput en gebruikt het later opnieuw dankzij een pomp, vuilwerende filters en een speciaal watercircuit. Waar wacht je op? Start vandaag nog!

Waterbehandeling

Zachter leidingwater is goed voor de levensduur van je sanitaire installaties en je energieverbruik. Met een waterontharder voorkom je energievretende en schadelijke kalkaanslag op leidingen en apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm kalkaanslag het energieverbruik met 10% verhoogt? 

Smart Home

Domotica is een grote hulp om je huis praktischer, veiliger en efficienter te maken: slimme thuisoplossingen zoals verbonden thermostaten en kranen zorgen ervoor dat je precies kunt verwarmen waar en wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor je warm water: als je over een connected boiler beschikt, kun je vanop vakantie de afwezigheidsmodus activeren en zo verspilling van energie voorkomen!

Ontdek al onze oplossingen